איגוד הכירורגים של כף היד פנה במכתב להנהלת שירותי בריאות כללית והעלה בו טענות על הזנחת התחום הזה בקופת החולים. עיקר התלונה: בבתי החולים השונים של ה"כללית" אין כוננויות של כירורגים של כף היד, והיחידות לכירורגיה של כף היד בבתי החולים של ה"כללית" הן במגמת צמצום.
עוד בעניין דומה
בדיווח על כך ב-Ynet מאת הכתב איתי עמיקם, האיגוד טוען בפנייתו כי מטופלים המגיעים מחוץ לשעות הפעילות לחדרי המיון של בתי החולים של ה"כללית" מקבלים טיפול בסטנדרט נמוך מהמקובל ביתר בתי החולים בארץ. הטיפול ניתן על ידי מתמחה, אורתופד או פלסטיקאי ולעתים נדרש ניתוח חוזר אך "לא תמיד ניתן לתקן את מה שכבר בוצע".
ד"ר שי לוריא, יו"ר האיגוד, מסר כי כירורגיה של כף היד הוכרה מכבר על ידי משרד הבריאות כהתמחות-על נפרד מאורתופדיה ופלסטיקה וכי "נדרש להכיר טכניקות ייחודיות שיבטיחו שימור כושר הפעולה של עצבים, כלי דם, גידים ומפרקים".
באיגוד טוענים שהם מנסים כבר שנה להידבר בנושא הזה עם הנהלה ה"כללית", ללא הצלחה. תגובת הכללית: "שירותי כירורגיית כף יד ניתנים בבתי החולים מאיר, רבין, כרמל, העמק וקפלן, היחידות הן כחלק מהמחלקה האורתופדית וב'סורוקה' כחלק מהמחלקה לכירורגיה פלסטית. בבית החולים השרון פועלת מרפאה לכירורגיית כף יד. פתיחת מחלקה ייעודית או הוספת מיטות מחייבת אישור משרד הבריאות".